Mooie mensen

Helemaal vol en overweldigd (en enigszins roodgebrand) kom ik zondagavond thuis van het belijdenisweekend. Vijfentwintig jongeren waren er mee, die allemaal een jaar lang voorbereid zijn om op 9 mei belijdenis van hun geloof af te leggen.
Voordat het weekend echt van start ging, was ik wel gespannen. Ik kende maar een paar van de jongeren en dan ook alleen nog maar iets meer dan hun naam. Maar het blijkt heel goed mogelijk om in 48 uur een paar mensen opeens heel goed te kennen.
Een weekend lang mocht ik luisteren naar 25 jongeren, die stuk voor stuk iets moois lieten zien van zichzelf. Dat deden ze in gebed, aandacht voor elkaar, kunst, gesprekken, tranen, grote glimlachen of een simpele blik. We praatten met elkaar over ons geloof, over verleidingen, manieren om het vol te houden in ons geloof en wie God in dat alles voor ons wil zijn.

Met 6 jongeren mocht ik heel persoonlijk spreken over hun geloof, hun relatie met God en wie God voor hen is. Maar nog belangrijker, ik mocht met hen samen met God spreken. Allemaal lieten ze zichzelf zien zoals ze zijn in relatie tot God en allemaal mochten ze meer van zichzelf en God ontdekken in Zijn licht!
Wat is onze God liefdevol en genadig!

God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken’

Wat een prachtige mensen, al die jongeren die Hij heeft gemaakt en die er voor Hem mogen zijn zoals ze zijn. 

God keek naar alles wat hij had gemaakt en zag dat het zeer goed was

Mooie mensen, dat mogen we zijn, zeker voor God! En belijdenis doen? Ik heb er al zo’n 25 gezien en gehoord. Een weekend vol belijdenissen!
Ik dank God voor Zijn genade, ook omdat ik getuige mocht zijn van alle getuigenissen van geloof in Hem en kijk uit naar 9 mei.

Share
 1. Niels

  He Lennard, hoe werkt dat precies, zo’n weekend? En is er maar 1 keer per jaar een belijdeniscursus bij jullie? Groet, Niels

 2. Author Lennard

  Ha Niels,
  Het weekend is voor iedereen die overweegt belijdenis te gaan doen. Met de predikanten, een gemeentelid en mezelf (4 toerusters) hebben we het weekend voorbereid, waarbij een deel van de jongeren heeft meegedacht en enkele activiteiten voor hun rekening genomen. Vrijdagavond begonnen we met kennismaking (gelijk de diepte in), zaterdagmorgen persoonlijke Bijbelstudie, in de middag ontspanning, kunst en persoonlijke gesprekken met één van de toerusters. Zaterdagavond Bijbelstudie in groepen gevolgd door kampvuur, zondag twee diensten die we zelf hebben vormgegeven (zangdienst en interactieve dienst) en nog enkele persoonlijke gesprekken.
  Een vol weekend dus, heel intensieve, maar ook gezellig. Geestelijk hoogtepunt van het jaar, wat mij betreft.

  In principe is er één cursus per jaar, maar natuurlijk zijn er vaak uitzonderingen. Deze cursus is er één van “reguliere” catechisanten, dus rondom de leeftijd van 18 jaar. Daar buitenom komen er wel eens meer persoonlijke cursussen voor, voor mensen met een hele andere leeftijd.

  Zo zit het in het kort! 🙂 Mag je ook zo’n weekend gaan organiseren?
  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *