In goed gezelschap

Een vrouw, de stem van Nederland, geheimen, popsterren, dansers, mollen, de x-factor, talent, een man, een zorro: er wordt in ons land massaal gezocht naar die ene speciale persoon die perfect past in het plaatje. Het ene programma of seizoen is nog niet afgelopen of er start een nieuw televisieprogramma waar een nieuw idool uit moet rollen. Blijkbaar zijn er steeds weer genoeg mensen die deze talentenjachten of zoektochten bekijken, want ze blijven elkaar opvolgen en om de gunst van de kijker strijden.
Het succes van deze programma’s wordt op verschillende manieren verklaard. Eén aspect hebben ze volgens mij gemeen en dat is dat we het zo ontzettend fijn vinden om ons met een bijzonder iemand te kunnen identificeren. Of hij of zij nu goed kan zingen, dansen of ongegeneerd zijn kalverliefde op televisie laat zien, wat is het toch heerlijk om even weg te dromen bij mensen die uitstijgen boven het gewone, alledaagse. Hoe zou het leven zijn wanneer het zich afspeelt als een succesverhaal, je de hitlijsten bestormd, heerlijk verliefd wordt op een verlegen maar lieve boer of mag spelen in een geweldige musical! Voor even word je wie je bewondert.

Eén van de Bijbelteksten die ik in de afgelopen tijd veel heb (voor)gelezen is Handelingen 4:1-13, met de nadruk op dat laatste vers. In deze verzen wordt zichtbaar wat het effect is van een aantal jaren in het gezelschap van Jezus zijn. Genezing, getuigenis, durf of vrijmoedigheid, kracht en vervulling met de Heilige Geest is wat Petrus en Johannes in hun leven na Pinksteren zichtbaar maken. Het was niet een theologische opleiding of een geweldig toerustingsprogramma wat hen zo vruchtbaar in Gods koninkrijk maakte, maar het voorbeeld van Jezus, de man waar ze mee optrokken. In Hem werd het echte leven zichtbaar en Petrus en Johannes identificeerden zich nu met Hem dankzij zijn Geest.
Ik verlang daar ook naar, me identificeren met Jezus zodat hij gestalte krijgt in mijn leven (Gal. 4:19)! Wat moet dat geweldig zijn, om op Hem te lijken en wat kan ik daar enthousiast van worden! Maar soms ook helemaal niet, want succes en bewondering in deze wereld kan ook zo aantrekkelijk lijken.Daarom vind ik het zo goed om deel uit te maken van een grote groep mensen die zich ook identificeert met Jezus, Hem wil uitstralen. Wat heb ik jullie nodig: mijn familie, vrienden, broers en zussen in Christus, offline en online. Wat hebben we elkaar nodig! Wil jij ook meehelpen om de kerk ( = het lichaam van Christus wereldwijd) de plek te laten zijn waarin je steeds weer op Jezus wordt gewezen? Want je wordt wie je bewondert.

I’m moved by this grace again and again
Your love so complete, how can I explain
I want to live for you!
I want to live for you!

Uit: Live for you – Downhere

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.