Het goede antwoord

“En wat was nu het goede antwoord, Lennard?”, vroeg iemand me na één van de diensten op 18 april. Voor de mensen die er niet bij waren: op 18 april mocht ik als ondersteuner van de werkgroep Huiskringen de introductie verzorgen van ons document Kennismaken in de huiskring.

Op het scherm werden 8 plaatjes getoond waarbij iedereen in de kerk de opdracht kreeg met iemand die men nog niet kende te bespreken welk van deze plaatjes het beste Gods liefde uitbeeldt (voor de plaatjes, zie: Gods liefde).

Naderhand ben ik nog eens gaan nadenken over dit ‘goede antwoord’, want ik bedacht later pas hoe sterk de vraag van deze persoon was. Ik zou natuurlijk kunnen vertellen welk plaatje professor de Ruiter koos, misschien weet hij het goede antwoord wel, of dominee de Graaf. Toch wil ik voor een andere optie gaan, de optie die in de dienst niet mogelijk was: “Het juiste plaatje staat er niet bij”.

Het juiste plaatje is technisch gezien ook niet te maken. Zo’n 33 jaar was Hij te bewonderen, de echte afbeelding van Gods liefde. In levende lijve konden mensen Gods liefde in de praktijk aan het werk zien. Pure liefde was het, liefde die niet in een tekening of op een foto vast te leggen is. Wat mogen we daarom dankbaar zijn dat Jezus voor ons uitgetekend wordt in de Bijbel. Steeds weer mag ik me verbazen over wie Hij is, ook als mensen om me heen een stukje van Hem weerspiegelen, als beelddragers van God (Hebreeën 2:7).

Zo mogen we dat ook als een roeping zien, ieder van ons, om ook zelf het goede antwoord te zijn, het plaatje wat het beste past bij Gods liefde. Jezus ging ons voor, wij mogen volgen om Gods liefde te leven.

D$7UmmSXqfhd
Share
  1. Bedankt voor de interessante informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.