Aangesloten blijven

In alle activiteiten en veranderingen die horen bij mijn start als kerkelijk werker viel het me niet mee om aangesloten te blijven op de Bron. In de jaren waarin ik steeds meer betrokken raakte bij het werk in de kerk, merkte ik op sommige momenten hoe belangrijk het voor me is om steeds in contact te blijven met God. Het viel me op hoe gemakkelijk het is om in vergaderingen die gericht zijn op organiseren te vergeten waar die organisatie voor bedoeld is, welke visie en missie daar achter zit. En wat vind ik het moeilijk en soms zelfs geforceerd God te betrekken in praktische zaken! Terwijl Hij juist degene is waar het om draait.

Johannes 15 vind ik een prachtig hoofdstuk waarin Jezus dit ook benadrukt. Hoe kun je verwachten werk te leveren wat goed is voor je relatie met God en anderen, als je geen voeding krijgt van God, de Bron van liefde? Mijn uitdaging daarin is om “in Christus te blijven”, op welke manier ik dit ook vormgeef (Johannes 15 vers 4).

Daarom is het mijn gebed, voor mezelf en voor onze gemeente, dat we steeds bij God beginnen en ook met Hem eindigen. Want Hij is de bron met water dat leven geeft (Openbaring 21 vers 6)!

Juist dan hoef ik niet uit te drogen en is het heerlijk en verfrissend om, zoals iedereen van ons, in Zijn dienst te staan. Ik ben benieuwd hoe anderen dit vorm geven in hun leven. Hoe blijf je aangesloten? En hoe ben je in je functie ook bezig met de geestelijke dimensie, eventueel als ‘geestelijk’ leider?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *